Снимка PexelsИма вече решение за употребата на една от ваксините срещу

...
Снимка PexelsИма вече решение за употребата на една от ваксините срещу
Коментари Харесай

СЗО одобри ваксината на Астра Зенека срещу коронавирус

Снимка Pexels

Има към този момент решение за използването на една от имунизациите против ковид.  Световната здравна организация даде позволение за потребление на имунизацията против новия ковид на " Астра Зенека " и Оксфордския университет, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Водената от СЗО самодейност КОВАКС възнамерява да разпредели 336 милиона дози от тази ваксина през първата половина на тази година.

Ваксината се създава под лиценз основно в Индия, както и в Южна Корея.

Днешното решение на СЗО изпраща сигнал на страните без потенциал за научна инспекция, че здравната организация на Организация на обединените нации счита имунизацията за безвредна и ефикасна в битката с новия ковид.

СЗО към този момент утвърди имунизацията на Пфайзер/Бионтех в края на декември.

Шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус прикани другите фармацевтични компании да аплайват за утвърждение на ваксина незабавно щом стартират тази процедура в богатите страни, с цел да може да се форсира раздаването на ваксини през програмата КОВАКС. Неотдавна той разкритикува богатите страни, че всеобщо изкупуват наличните количества ваксини, а доста небогати страни не могат да обезпечат дози даже за своите здравни служащи и хората от третата възраст, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР